Τρίωρες στάσεις εργασίας από την ΕΛΜΕ Ηρακλείου

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ  (11-02-23), προκηρύσσει νέες 3ωρες στάσεις εργασίας από Παρασκευή 1/12/23 έως  Παρασκευή 22/12/23 για την πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια εργασίας, στο πλαίσιο της αποτροπής  της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23 (παρακολούθηση μαθημάτων  από αξιολογητές κλπ.). 

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου κηρύσσει επίσης συμπληρωματικά 3ωρες διευκολυντικές στάσεις  εργασίας από τη Δευτέρα 11/12/2023 έως και την Παρασκευή 22/12/2023, ώστε -μέσω  αυτών και μαζί με αυτές που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ- να καλυφθούν οι συνάδελφοι για όλη τη  διάρκεια του εργασιακού ωραρίου και να έχουν τη δυνατότητα της συμμετοχής στις  παραστάσεις διαμαρτυρίας στα σχολεία που πρόκειται να πραγματοποιηθεί αξιολόγηση.  

Καλούμε τα μέλη του σύλλογο εκπαιδευτικών κάθε σχολείου να υπογράφουν μαζικά τη  δήλωση της Απεργίας- Αποχής της ΟΛΜΕ, 

Καλούμε όλους τους νεοδιόριστους της ΕΛΜΕ Ηρακλείου και την Επιτροπή Αγώνα να  αξιοποιήσουν τις στάσεις εργασίας (8-11πμ και 11-2μμ) που έχουν κηρυχτεί για τις μέρες  αυτές, ώστε να δώσουμε μαζικά το «παρών» στις διαμαρτυρίες που θα γίνουν στα  σχολεία που θα δεχτούν την «έφοδο» των επιθεωρητών

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 

Στην κατάργηση της μονιμότητας και η μετατροπή όλων των εκπαιδευτικών σε  ισόβια δόκιμους, λόγω της κατάργησης των οργανικών θέσεων και της επιβολής  ατομικών συμφώνων απασχολισιμότητας (ατομικές συμβάσεις εργασίας). 

Στη διαμόρφωση ενός ασφυκτικού πλαισίου υποταγής, βάσει του οποίου ο  εκπαιδευτικός δεν θα έχει θεμελιώδη δικαιώματα, αλλά θα λειτουργεί ως πειθήνιο όργανο  και ιμάντας μεταβίβασης των πολιτικών της καταπάτησης των μορφωτικών και  δημοκρατικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.  

Στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και η λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά  κριτήρια και διαφοροποιημένα προγράμματα σπουδών, για να επιταχυνθεί η επιβολή  της «κατάρτισης- ισόβιας δουλείας» και, εν τέλει, της απομόρφωσης που προωθείται για  την πλειοψηφία των παιδιών των λαϊκών οικογενειών. 

Να τους σταματήσουμε! Να μην επιτρέπουμε την είσοδο τους στα σχολεία!  Να μην γίνουν οι αξιολογήσεις! 

Η αντίσταση ενάντια στην αξιολόγηση δεν είναι υπόθεση των νεοδιόριστων, δεν είναι  υπόθεση αυτών που κάθε φορά καλούνται να αξιολογηθούν. Είναι υπόθεση όλου του  κλάδου! Στη θέση αυτού που σήμερα εκβιάζεται να αξιολογηθεί ( ενώ έχει ήδη διανύσει πολλά  χρόνια εργασιακής ανασφάλειας και ομηρίας ως αναπληρωτής) πρέπει να δούμε τον καθένα και  την καθεμία από εμάς! 

 Η αποτροπή των αξιολογήσεων, με τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις  παραστάσεις διαμαρτυρίας, είναι αναγκαίο βήμα και δείχνει το δρόμο της ουσιαστικής  απάντησης απέναντι στο αντιδραστικό μέτρο της αξιολόγησης, που είναι ο κεντρικός απεργιακός αγώνας όλου του κλάδου για την ανατροπή όλου του πλαισίου της αξιολόγησης.  Τον αγώνα αυτό πρέπει και μπορούμε να τον οργανώσουμε από τα κάτω, με συντονισμό των  πρωτοβάθμιων σωματείων, των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ 

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ! 

ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ- ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ! 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί